Ring og hør nærmere
Tlf. 20 34 66 36

En roligere hund med klangmassage / lydterapi

Historien om Basse fortalt af klangmassør Tom Hansen:

Basse er en dejlig hunhund af racen Vizsla. Hun er primært familiehund, men bruges også til hundetræning af ejeren Lene Borggaard Kristensten, der foruden en uddannelse som hundetræner ved Etologisk Institut også er uddannet dyreadfærdskonsulent fra Center for Dyreterapi i Hirtshals. Lene driver til dagligt firmaet Hund & Adfærd ved Klovborg i Midtjylland. Her behandler hun adfærdsproblemer hos hunde, og tilbyder desuden holdtræning og eneundervisning  for hundeejere.

Jeg har tilbudt Lene at give Basse en behandling med klangmassage/lydterapi, primært for at hun kan se, hvilken gavnlig virkning denne form for behandling kan have på hunde. Dog også med henblik på at afhjælpe et mindre stressproblem hos Basse, som i forbindelse med falsk drægtighed efter løbetid har været urolig og ikke villet spise noget et par dage.

Mit første møde med Basse viser mig en gøende, vagtsom hund, der naturligt nok ikke lige umiddelbart accepterer, at jeg er der.  Basse bliver lukket ind i et andet rum, mens jeg snakker med Lene om selve behandlingen, og da Basse kommer ud igen, hilser vi pænt på hinanden, hvorefter Lene sætter sig sammen med Basse ved dens pude

Jeg starter behandlingen ved først at stille klangskålene et lille stykke fra Basse, så hun kan blive tryg ved situationen. Først tror Basse, at det er madskåle og snuser til dem. Hun er lidt urolig overfor lydene, men kort tid efter accepterer hun, at skålene står ved siden af hende, og hun bliver helt rolig. Jeg rykker skålene tættere på Basse, og til sidst slapper hun helt af, så terapiskålene kan sende klange og vibrationer ind og opløse spændinger og eventuelle blokeringer i hendes krop.

Lene kan efter kort tid rejse sig og gå væk fra Basse, som blot bliver liggende rolig og afslappet på puden. Jeg kan se, at hun nyder klangen og vibrationerne fra de 3 skåle jeg bruger, og til sidst i behandlingen er hun nærmest faldet i søvn. Som afslutning på behandlingen, healer jeg Basse, som bare ligger og nyder det og bliver endnu mere rolig. Jeg kan mærke, at det er godt for hende at få noget mere energi til kroppen.

Dagen efter behandlingen kan Lene informere mig om, at Basse efterfølgende har spist godt, og hun er blevet mere rolig.
 

Lene fortæller om oplevelsen af behandlingen:

Klangmassør Tom Hansen har givet min hund Basse en behandling med stor positiv virkning, og jeg anbefaler ham gerne til andre hundeejere.

I begyndelsen af behandlingen var Basse urolig, hun småpeb og flyttede sig med jævne mellemrum. Men der gik ikke længe, inden Tom fik bragt ro over hende, og hun begyndte at slappe af. Vibrationerne og de beroligende klanglyde bevirkede, at en dyb afspænding og afslappethed bredte sig, og Basse lagde sig til sidst ned på siden med et dybt suk. Det var rigtig dejligt at opleve Basse som en utrolig afslappet hund efter behandlingen.

Jeg arbejder selv professionelt med hundetræning og adfærdsbehandling, og efter min oplevelse af klangmassagen og dens effektive virkning, finder jeg det oplagt at kombinere denne behandlingsform med de metoder, jeg i dagligdagen anvender.

Skrevet af Lene Borggaard Kristensen
Indehaver af Hund & Adfærd