OBS! Nyt telefonnummer
Tlf. 40 88 55 95

Klangskålenes univers

Nu kan du købe originale fremstillede klangskåle direkte importeret fra Nepal og specielt udvalgt af mig.

Du kan også købe klangskåle - Gonger og tilbehør på webshoppen.

Gå til webshop her

Se Klangskåle forhandler her

En ældgammel teknik, som er blevet moderne igen.

Klangskålene stammer fra den buddhistiske kultur fra Himalaya, hvor de kan dateres helt tilbage til Kina for ca. 3000 år siden. Tibetanerne fortæller,  at skålene egentligt kun blev brugt til opbevaring af og ofring af mad til Buddha. Det er dog svært at forstille sig, at skålene kun blev brugt til dette, netop fordi de vibrerer med fem forskellige over og under toner.
Efter en tur i Nepal i 2012, hvor jeg rejste rundt i landet, erfarede jeg, at de unikke skåle var blevet anvendt- og stadig bruges -  til behandling af spændinger og ubalancer i kroppens celler. I byen Patan kom jeg i kontakt med en terapeut, der bruger dem, og han kunne fortælle, at behandling med lyd og vibrationer kunne dateres helt tilbage til 1000 år f. kr.

Ædelt håndværk

Alle mine skåle er fremstillet i hånden. Den orignale fremstillingsmåde er at hælde den kogende masse i en form af ler, hvor den afkøles. Derefter bliver metalklumpen opvarmet i en esse, til den er rødgøldende. Metalkumpen bliver derefter banket ud med metalhamre, til den har den perfekte form og lyd. Herefter bliver den blankpoleret og dekoreret.

Til sidst bliver den skyllet i en hellig sø, for at give den dens unikke kraft. Ifølge de gamle traditioner er alle skåle lavet af 7 forskellige metaller - en for hver planet. Hver enkel metal har en individuel lyd og harmoni, som fremelskes under fremstillingen.

 

Guld svarer til Solen, Sølv svarer til Månen, Kviksølv svarer til Merkur, Kobber svarer til Venus, Jern svarer til Mars, Tin svarer til Jupiter, Bly svarer til Saturn.


Den hemmelige lyd.

Legenden fortæller, at skålenes kraft blev holdt hemmelig i flere årtusinder, fordi man mente , at det gav så uendeligt meget magt til den person, som forstod at bruge den til helbredelse af syge mennesker.

Danmarks størte udvalg af originale håndlavede synge/klangskåle, gonger, zimbels fra Nepal 

 


Full Moon Bowl – den rene fuldmåne energi

 

Denne unikke klangskål som indeholder den rene fuldmåne energi fremstilles kun et sted i Nepal, og findes ikke andre steder i verden. Klangskålen fremstilles efter de ældgamle teknikker, som tidligere beskrevet, og indeholder de syv ægte metaller som øvrige klangskåle.  

Disse specielle klangskåle fremstilles kun om natten under total fuldmåne, hvor man får fremelsket den rene måne energi i skålene. Skålene bliver kun blankpoleret, men som øvrige klangskåle bliver de også skyllet i en hellig sø, men stadig kun under total fuldmåne.

Skålene er meget forskellige fra de klangskåle, som fremstilles om dagen. Anvender man skålene, enten til behandling eller meditation, mærker man straks den meget specielle energi. Skålene vibrerer længere med mange forskellige over og undertoner. Der er ikke to fuldmåne skåle, der er ens. Alle de håndlavede skåle er unikke med deres helt egen specielle energi.


De unikke Mantra klangskåle   


Mantra skålene bliver fremstillet på samme måde som de andre skåle, jeg importerer, og som jeg selv udvælger i Nepal under min årlige rejse til dette skønne land.

Mantra skålen fandt jeg i 2014, da jeg besøgte min gode ven og forhandler i Nepal Sudeep Lamsal. Jeg blev inviteret til at besøge hans hjem, og fik, som skik er i dette land, hårdkogte æg, kiks og the. Mens han hentede forfriskningen til mig, blev jeg vist op i husets showroom, hvor hans mange forskellige klangskåle vises frem. Rummet var fyldt op med de skåle, jeg allerede kendte, og dog! I et hjørne halvgemt bag sofaen stod nogle skåle, som jeg ikke havde set før. Da jeg fik en skål i hånden, mærkede jeg en anden form for energi, end i de skåle jeg før havde oplevet i hans værksted og butik. Energien blev ved med at summe i hånden længe efter, jeg havde stillet skålen fra mig.

Da han kom tilbage med forfriskningen, spurgte jeg, hvorfor jeg ikke havde set disse skåle før. Han svarede blot, at jeg ikke skulle se alle skålene på én gang, men blot vente tålmodigt til næste besøg, hvor han så ville vise mig endnu flere specielle skåle.   

Det der gør mantraskålene særlig unikke, ud over den specielle energi de er født med, er at de er dekoreret med det ældgamle mantra: OM MANI PADME HUM både indvendig og udvendig.  Oversat betyder mantraet: Visdom – hengivenhed – sjæl – lyksalig – medfølelse.

Dekorationen foretages med en speciel ridsenål, som kan ridse og skærer de gamle tegn direkte ned i metallet. Dette gøres med kærlighed og respekt til deres gud "Buddha".

Sammen med fuldmåne skålene bruger jeg oftere og oftere disse unikke mantra skåle i mine behandlinger, da jeg har opdaget, at skålene er fantastiske til at afhjælpe spændinger og bringe balance i kroppen igen.